Το ναυπηγείο OCEAN ιδρύθηκε το 1982 από τον Κ. Β. Στρατή και τον Μ. Κ. Μοσχάτο (Ιστορική Αναδρομή). Σήμερα εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή αξιόπλοων και αξιόπιστων σκαφών εργασίας και μεταφοράς επιβατών με ολικό μήκος έως 30 μέτρα. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις στα Καλύβια Αττικής, η OCEAN αξιοποιόντας τα σύγχρονα σύνθετα υλικά και την εμπειρία άνω των 30 ετών έχει ως όραμα να αποτελεί την πρώτη επιλογή για την ναυπήγηση σκαφών εργασίας και μεταφοράς επιβατών, καθώς και να ξεπερνά τις προσδοκίες των πελατών της προσφέροντας ολοκληρωμένες, καινοτόμες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Στόχος της OCEAN είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή σκαφών υψηλής ποιότητας που εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες του πλοιοκτήτη ενώ ταυτόχρονα ικανοποιούν τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές των κανονισμών που διέπουν την ναυπήγηση τους.

Για τον σκοπό αυτό το ναυπηγείο OCEAN

  • Αξιοποιώντας τόσο την εμπειρία των ανθρώπων του όσο και τη σύγχρονη τεχνολογία σχεδιάζει σκάφη αποκλειστικά για την χρήση που προορίζονται. Εξασφαλίζει έτσι τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και άνεση για τους επιβαίνοντες ταυτόχρονα με τις επιδόσεις και την οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου.
  • Αξιοποιεί τα σύχρονα υλικά για την ναυπηγήση σκαφών που συνδυάζουν χαμηλό βάρος και υψηλή αντοχή. Όλα τα υλικά είναι από γνωστούς κατασκευαστές ενώ πιστοποιούνται για την χρήση τους σε σκάφη αυτής της κατηγορίας
  • Συνεργάζεται με εξειδικευμένα ναυπηγικά-τεχνικά γραφεία και νηογνώμονες εξασφαλίζοντας την συμμόρφωση των σκαφών της με την νομοθεσία και τους κανονισμούς που τα διέπει.
  • Συνεργάζεται με τους σημαντικότερους κατασκευαστές ναυτικών κινητήρων και εξοπλισμού και τους αντιπροσώπους τους στην Ελλάδα, καθοδηγόντας τον πλοιοκτήτη για την καλύτερη δυνατή επιλογή σύμφωνα με τις ανάγκες του.