Ταχύπλοα, τουριστικά επιβατικά & δρομολογιακά σκάφη μήκους από 14 έως 30 μέτρα.

Τα σκάφη μεταφοράς επιβατών της OCEAN είναι σχεδιασμένα εξ’ ολοκλήρου από το ναυπηγείο για χρήση ως επιβατηγά σκάφη. Είναι τα μοναδικά σκάφη ελληνικής κατασκευής των οποίων η γάστρα έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί για τη μέγιστη δυνατή άνεση των επιβατών, καλύπτοντας όλη τις σχετικές απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας επιβατηγών σκαφών αυτού του μεγέθους.

Τα σκάφη που προσφέρουμε

OCEAN 1400OCEAN 1650OCEAN 1980OCEAN 2530OCEAN 2730
Μήκος Γάστρας14.00 m16.50 m19.80 m25.30 m25 – 30 m
Μέγιστο πλάτος4.10 m5.20 m5.50 m5.50 m6.80 m
Βάρος (άφορτο)*15 tn25 tn28 tn35 tn55 tn
Ενδεικτική ισχύς2 x 500 hp2 x 600 hp2 x 800 hp2 x 1200 hp3 x 1200 hp
Ενδεικτικός αριθμός επιβατών**4580120170200

* Βάρος του σκάφους με τον εξοπλισμό του χωρίς καύσιμα, νερό και επιβάτες.
** Ο αριθμός επιβατών εξαρτάται από την διαρρύθμιση του κάθε σκάφους καθώς και την κατηγορία των πλόων του.

Δείτε ενδεικτικά έργα μας

Σύγχρονα Υλικά & Μέθοδοι ναυπήγησης

Κάθε νέο σκάφος κατασκευάζεται σε ενιαίο, πολυεστερικό καλούπι, εξασφαλίζοντας συνοχή στην κατασκευή και ποιότητα στην τελική επιφάνεια με επαναληψιμότητα. Κάθε σκάφος ναυπηγείται με χρήση σύγχρονων υλικών όπως ρητίνες vinyl-epoxy για τον πυθμένα, ενισχύσεων και φρακτών από G.R.P., καταστρωμάτων και υπερκατασκευών από sandwich cored composites, με αποτέλεσμα σκάφη μικρού βάρους και υψηλής αντοχής που καλύπτουν τους κανονισμούς αντοχής των νηογνωμόνων αλλά και τις απαιτήσεις των πλοιοκτητών.

Σχεδίαση της γάστρας

Η μορφή της γάστρας είναι γεωμετρίας“V”. Η σχεδίαση αυτή επιτρέπει στο σκάφος ασφαλή, στεγνή και άνετη πλεύση για τους επιβάτες στις συνήθεις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις ελληνικές θάλασσες.  Το  ιδανικό πλάτος για το μήκος του σκάφους, προσφέρει ευστάθεια τόσο σε στάση όσο και στην ταχύτητα ταξιδιού, απαραίτητο χαρακτηριστικό για ένα τουριστικό επιβατηγό σκάφος ή δρομολογιακό που εκτελεί πλόες καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπρόσθετα η γεωμετρία του πυθμένα, αποτέλεσμα μελέτης και τεχνικής εμπειρίας του ναυπηγείου, επιτρέπει στα επιβατηγά σκάφη OCEAN υψηλές ταχύτητες ταξιδιού με απόλυτη άνεση για τον επιβάτη και μικρές καταναλώσεις για τον πλοιοκτήτη.

Συστήματα Πρόωσης

Τα σκάφη  OCEAN κατασκευάζονται για να δεχτούν κινητήρες θαλάσσης με συμβατικό σύστημα πρόωσης (αξονικό σύστημα) ή εναλλακτικά σύστημα IPS (Inboard Performance System). Το ναυπηγείο συνεργάζεται με όλους τους γνωστούς κατασκευαστές ναυτικών κινητήρων για την επιλογή του κατάλληλου συστήματος πρόωσης καθώς και όλου του εξοπλισμού του μηχανοστασίου.

Διαμόρφωση καταστρώματος & υπερκατασκευής

Κάθε σκάφος διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του πλοιοκτήτη και το είδος χρήσης του. Μπορεί να φέρει καθίσματα (σε σειρές) ή σαλόνι με καναπέδες και τραπέζια. Η υπερκατασκευή μπορεί να κατασκευαστεί ώστε να παρέχει δεύτερο κατάστρωμα, ιδανικό για σκάφη που εκτελούν θερινούς πλόες. Η γέφυρα διαμορφώνεται έτσι ώστε να παρέχει στον χειριστή τη μέγιστη δυνατή ορατότητα, με άνετους χώρους για την τοποθέτηση συστημάτων ναυσιπλοΐας και κυβέρνησης του σκάφους.

Εσωτερικοί Χώροι

Ανάλογα με την χρήση του σκάφους και τις ανάγκες του πλοιοκτήτη, οι εσωτερικοί χώροι μπορούν να επενδυθούν με πλήθος υλικών. Η OCEAN σε συνεργασία με ειδικό αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων προτείνουν πρακτικές λύσεις με άψογο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός ξυλείας, fiberglass, και συνθετικών υλικών με τα μεγάλα πλαϊνά παράθυρα προσφέρουν ένα ευχάριστο περιβάλλον για τον επιβάτη.

Ποιότητα Κατασκευής & Αξιοπιστία

Το Ναυπηγείο OCEAN κατασκευάζει σκάφη εργασίας και σκάφη μεταφοράς επιβατών από το 1983 έχοντας παραδώσει πάνω από 30 επιβατηγά σκάφη ολικού μήκους από 14 έως 30 μέτρα. Τα επιβατηγά σκάφη της OCEAN έχουν επιθεωρηθεί τόσο από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων όσο και από τους εξουσιοδοτημένους ελληνικούς νηογνώμονες ενώ ο σχεδιασμός, η κατασκευής τους και ο εξοπλισμός τους καλύπτουν όλους τους εθνικούς κανονισμούς για τα σκάφη της κατηγορίας τους.Συλλογή Φωτογραφιών